E.JURZYCA: Kauzy SDKÚ-DS ma netešia,strana však má šance posúvať Slovensko vpred

06.02.2012 Bratislava

Bratislava 6. februára (TASR) – Šéf rezortu školstva Eugen Jurzyca ide do marcových parlamentných volieb z ôsmeho miesta na kandidátke strany SDKÚ-DS. Stále však nie je jej členom.

Na otázku TASR, či ako človek z tretieho sektora nezvažoval pre medializované kauzy SDKÚ-DS odchod z tejto strany, reagoval: \"Myslím, že z takýchto informácií nemajú radosť ani členovia SDKÚ, samozrejme, že ma netešia.\" Dodal, že SDKÚ-DS považuje za stranu, ktorá má šancu posúvať Slovensko dopredu. \"V školstve mi ani raz nebola kladená bariéra, všetko to bolo o tom, čo sme si vedeli tu, v rezorte zanalyzovať. Ten priestor som mal a myslím, že aj v programe v oblasti školstva máme dobré veci,\" povedal minister v rozhovore pre TASR s tým, že veľa zo začatých opatrení by chcel dotiahnuť.

Jurzyca uviedol, že nad vstupom do strany nemal čas uvažovať a že by nemal čas venovať sa ani straníckym povinnostiam. \"Nemám blok, pre ktorý by som nechcel vstúpiť do strany. Mal som pocit, že sa nemám kam ponáhľať,\" dôvodil minister.

Šéf rezortu školstva sa zmienil, že počas svojho pôsobenia vo funkcii sa jeho pohľad na politiku zmenil. \"Dlho som sa snažil ostať \"treťosektoristom\", ale podľa mňa sa to nedá. V politike musí byť politik,\" vyhlásil Jurzyca s tým, že v budúcnosti sa musí viac sústrediť na marketing.

Práve za prezentáciu výsledkov svojej práce by si dal horšiu známku než za samotné opatrenia, ktoré sa snažil presadiť. \"To vysvetľovanie si vyžaduje energiu aj veľa času. A tak, keď bola situácia, keď som sa mohol rozhodnúť, či vysvetľovať nejaký náš krok v médiách, alebo ísť na nejakú pracovnú poradu, kde sme riešili problémy, tak som si vybral to druhé,\" podčiarkol. V politike podľa neho treba viac vysvetľovať.
 

Vyberte región